FAQ

Theorie & Praktijk

Voor professionals op het water

 Compleet & praktisch

Zijn er nog vragen over Vaarplezier? U kunt ons altijd mailen, maar misschien staat het antwoord al hieronder. Dat gaat vast sneller!

NauPro Vaarbewijs

Waarom het NauPro Vaarbewijs?

Als u voor uw werk het water op gaat, moet uw werkgever zorgen dat u ’terzake kundig’ bent volgens de Arbowet. Het Klein Vaarbewijs dekt dat niet af. Daarom is er speciaal voor deze doelgroep het NauPro Vaarbewijs, dat zorgt voor theorie-, praktijk- en veiligheidstraining. Zodat u met een gerust hart de boot kunt besturen en de (basis)veiligheidsregels in acht kunt nemen.

Welke theorie zit er in het NauPro Vaarbewijs?

Op de theoriedag krijgt u de verkeersregels, betonning, verkeersborden, veiligheid en een beetje techniek aangeleerd. U kunt met deze stof vervolgens het Klein Vaarbewijs halen, mocht dat voor uw boot wettelijk verplicht zijn.

Welke praktijktraining zit er in het NauPro Vaarbewijs?

U gaat voor het NauPro Vaarbewijs 2 hele dagen het water op, in een groepje van 2 of 3 personen. U leert in deze dagen van de instructeur alle basismanoeuvres: aanleggen en wegvaren van de steiger in diverse omstandigheden (wind, stroom) en alle overwegingen die daarbij horen. U krijgt de basiskennis van de boot en de manoeuvreereigenschappen aangeleerd. Deze training kan op eigen boten van de klant, of op de boten van onszelf.

Welke veiligheidstraining zit er in het NauPro Vaarbewijs?

U gaat een hele dag naar STC-KNRM in Rotterdam. We gaan daar oefenen met EHBO op schepen en leren dat in kleine ruimtes toepassen. Het volgende deel is brandveiligheid, inclusief het blussen van diverse branden en alle overwegingen die daarbij horen. En natuurlijk gaan we het water: het redden van een drenkeling. U leert daarbij wat u wel en juist niet moet doen en hoe dit veilig kan gebeuren.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan hieronder contact met ons op.

Contactformulier

  Contactgegevens

  Swammerdamstraat 82
  1221 DH Hilversum

  Let op: dit is alleen kantoor, geen cursuslocatie!

  info@naupro.nl

  085-303.7667