Vaarplezier de Serie begint aan seizoen 2

VAARPLEZIER DE SERIE BEGINT AAN TWEEDE SEIZOEN.
Tien nieuwe afleveringen met vaartips en veel informatie.

Vaarplezier de Serie begint aan het tweede seizoen. In tien nieuwe afleveringen worden uitlopende onderwerpen behandeld die zorgen voor nog meer vaarplezier. Vaarplezier de Serie is een initiatief van Watersport-TV en Vaarplezier Vaar(bewijs)cursussen en wordt online uitgezonden.

Watersport is booming en zorgt voor veel nieuwe watersporters. Velen kochten afgelopen seizoen (voor het eerst) een boot en gingen het water op. ’’Juist onder deze nieuwe watersporters is er veel behoefte aan informatie en tips en tricks,’’ aldus producent Eric van Staten. ’’Overigens hebben we onder de kijkers ook veel ervaren bootbezitters die de serie gebruiken om de kennis weer wat op te frissen. Veel verhuurbedrijven verwijzen hun klanten naar Vaarplezier de Serie ter voorbereiding op een vaarvakantie. De reeks voldoet duidelijk in een behoefte.”

Arjen Bergijk: ’’We proberen onderwerpen te behandelen waar booteigenaren veel vragen over hebben of moeite mee hebben. Zoals het sluisvaren, waar in de nieuwe serie een aflevering over zal gaan. Het rijden met een boot op een trailer en het veilig te water laten. Het gebruik van een marifoon. Ook is er veel onduidelijk vanaf welke leeftijd je een boot mag besturen. Het verschil tussen Klein Vaarbewijs 1 en 2. Het komt allemaal aan bod in de komende tien afleveringen. Wekelijks op donderdag gaat een nieuwe aflevering online.’’

Bootspullen

In de eerste aflevering gaat Arjen Bergijk langs bij Talamex in Heerenveen waar hij onder leiding van Bob van der Laar voor de nieuwe Vaarplezier cursusboot allerlei spullen gaat shoppen. Hoeveel landvasten heb je standaard nodig en van welke lengte? Waarom mag een goede verrekijker aan boord niet ontbreken? Hoe kun je tijdens het varen handig en snel telefoons en iPads opladen? Wanneer heb je een rondschijnend wit licht nodig? Waar bezorg je de jonge bemanning veel fun mee? En hoe kun je een beker of fleshouder ophangen zonder te boren in je boot? Alle antwoorden worden gegeven in deze aflevering van Vaarplezier de Serie.

Vaarplezier de Serie wordt uitgezonden op Watersport-TV en diverse Social Mediakanalen en is gratis te bekijken via o.a. www.naupro.nl/vaarplezier-de-serie .

Vaarplezier de Serie wordt mede mogelijk gemaakt door Besto, EOC-verzekeringen, Talamex en Epifanes .

Share This