De duikvlag – blijf uit de buurt

Als er duikers in het water zijn, moet je natuurlijk opletten. De KNRM voert daarom dit jaar een campagne om te zorgen dat iedereen de duikvlag herkent en zorgt voor voldoende afstand. Een ongeluk met een duiker kan snel verkeerd aflopen!

Seinvlag A

De bekendste duikvlag is de ‘Seinvlag A’, de internationaal bekende duikvlag. Het is een wit met blauwe vlag, met een hap uit het blauwe deel. Zie je dit bord, dan weet je dat daar een duiker in het water ligt. Belangrijk om te weten voor de overige watergebruikers, want duikers moeten immers weer een keer naar de oppervlakte komen. Watersporters moeten daarom afstand houden van de duikstek om duikers niet te overvaren.

Meer kenmerken voor duikers onder water

Behalve Seinvlag A kunnen ook nog andere markeringen in of bij het water zijn om aan te geven dat er duikers in het water liggen, denk daarbij bijvoorbeeld aan oppervlakteboeien, markeringsboeien of specifieke duiksteigers.

Wil je meer weten over dit onderwerp, dan kun je kijken bij de KNRM en een uitgebreide uitleg over duikmarkeringen bij Varen Doe Je Samen

Share This